Kedves Kollégák! Kedves Vendégeink!

2019. május 9-11. között 14. alkalommal üdvözölhetjük Önöket a Lélek Imre Emlékülésen és Modern Képalkotó Diagnosztikai Továbbképző Konferencián. Rendezvényünk új helyszínre, Zalakarosra költözött, ahol a Hotel Karos Spa biztosítja a konferencia résztvevőinek a szállást és tudományos programok helyszínét egyaránt.

A kongresszus előtti kurzuson – csütörtökön - a musculoskeletális diagnosztikáé a főszerep: a boka és láb régió képalkotásával foglalkozunk elméletben és gyakorlatban is: élő UH bemutató és gyakorlat, továbbá rtg - CT-MR esetelemzések teszik változatossá a programot.

A pénteki nap hagyományszerűen a Lélek Imre Emléküléssel kezdődik, ahol megemlékezünk Lélek Imre professzor munkásságáról, átadásra kerül az Emlékplakett. A továbbképző konferencia fő témája ezen a napon az uroradiológia lesz, érintve az obstruktív betegségek aktuális diagnosztikáját, a vese gócos elváltozásainak differenciálását, a prosztata tumorok multiparametrikus képalkotását, lesz szó kontrasztanyagos ultrahangról, a CT és az MR vizsgálat szerepéről. Gyermek uroradiológia, belgyógyászati vesebetegségek diagnosztikája és a témához kapcsolódó intervenciós radiológia is szerepet kap. Néhány, saját tapasztalatokat tükröző előadás zárja a késő délutáni órákban a témát.

Szombaton onko-radiológiai standardizált leletezési protokollokat tekintjük át, szó lesz a RECIST-ről, és a különféle „RADS” protokollokról, melyek többek között a pajzsmirigy, az emlő, a gócos májelváltozások, és a prosztata tumorok diagnosztikájában és differenciál diagnosztikájában segíthetik a munkánkat.

A kiállítási területeket az előadóterem előtt és a szálloda tágas halljában helyeztük el, bízva a személyes kontaktusban a cégeket képviselő szakemberek és orvosok, radiográfusok között. Köszönjük a szponzorok, cégek bizalmát és támogatását !

A szálloda kellemes környezete, a népszerű zalai fürdőváros „kisvárosi hangulata” baráti beszélgetéseknek is bizonyára helyet ad. A városban található arborétum pihentető sétára csalogat, a néhány kilométerre lévő Kis Balaton varázslatos madár- és vízi világa hazafelé úton elkápráztathat bennünket.

A Szervezőbizottság nevében szeretettel köszöntök minden résztvevőt: radiológust, rezidenst és szakorvos jelöltet, radiográfusokat, a témák iránt érdeklődő klinikusokat és a cégek képviselőit egyaránt. Kívánom, hogy érezzék jól magukat tudományosan és pihenésképpen is!

 

Somogyi Rita
a konferencia elnöke